SNACKS: SOCKERFRITT GELEGODIS
Hej hopp! Jag vet att det är måndag och att man inte ska äta så mycket godis i veckorna men de här är sockerfria! Och lagade från grunden.
Receptet kommer från Linda Stuhaug!
INGREDIENSER
200 g färsk mango i bitar
1,5 dl färskpressad citronsaft
1 msk sukrin+ (eller 2 msk annan, valfri sötning, för exempel honing eller sukrinmelis)
20 g gelatinpulver
INGREDIENSER
200 g färsk mango i bitar
1,5 dl färskpressad citronsaft
1 msk sukrin+ (eller 2 msk annan, valfri sötning, för exempel honing eller sukrinmelis)
20 g gelatinpulver
SÅ HÄR GÖR DU:
1. Mosa mango og citronsaft med en stavmixser till röran är klumpfri. Häll över i en kastrull och tillsätt sukrin+ og gelatinpulver.
2. Koka upp försiktigt upp under omröring. Fördela massen i små silikonformar eller en brödform/matbox med bakplåtspapper.
3. Sätt i kylskåpet till de har steltnat, ca. 2 timmar. Förvara i kylskåpet.
Hoppas ni har en fin måndag!
PUSS
skriven
Så godt at det finnes sunne alternativ til godis 😋 Så veldig godt ut.