EN HELG I NORD

 Hej hopp!

I helgen som var, åkte jag och min nordlänning till nord-Norge. Det började med magsjuka på natten hemma i Oslo, men jag hade gett mig f*n på att åka, så det blev att knapra Imodium och hoppas på att behålla en liten yoguhrt jag köpte på Gardermoen. 
Flygturen gick bra, det var en blåsig inflygning över Bardufoss, men vi landade tryggt till slut.
 
 
När vi kom fram fick vi lunch av Christers syster på restaurangen som hon jobbar på. Sen skulle grabbarna öva inför konserten på kvällen, så jag blev hämtad och skjutsad hem till hans pappa så jag fick sova lite, efter lite sömn på natten. 
 
 
 
Det blev middag och en timmes sömn till innan vi gjorde oss i ordning för kvällen. 
Kvällen blev väldigt lyckad och jag är så stolt över min norrman! 

Han fick också väldigt bra recensioner i lokaltidningen, senjakultur.no
 
På lördagen blev det roadtrip på Senja. Det är väldigt fint där, med massa fjälltoppar med snö på och fint landskap generellt. Jag är ju inte alls van vid berg och dalar på det sättet eftersom det mesta i södra Sverige är platt, så äntligen fick jag se lite ordentligt bergslandskap.

 
Sen blev det en massa fix inför kvällens konsert på restaurangen. Jag blev dörrflicka och satt i dörren och tog betalt för de som kom in.
Även denna kvällen blev lyckad! Sen stannade vi kvar och tog ett par öl med de som satt kvar. 
På söndagmorgnen gick flygbussen kl 9:30 så det var bara upp och hoppa. Men det var gott och komma hem, som alltid. Men jag längtar redan till nästa gång vi ska dit (påskveckan!!) och kunna få se lite mer, eftersom allt blev så kort och intensivt denna helg.

Just nu är jag på jobb med lillen. Men sen ska jag hem och skruva IKEA-möbler med min man! 
PUSS 

SAMBO

Hej hopp!

Det går lång tid mellan varven här, men så får det vara när livet går i 150 km/h. Men nu går det fort och svänger på ett bra sätt. Jag och min fina norrman ska flytta ihop! Det ska bli så himla skönt att slippa bo i en ryggsäck, kunna ha min saker på ett ställe och hitta lugn och ro någonstans! 
Så idag har jag pluggat halva dagen och så har jag rensat i köket, och plockat ut det som är mitt som jag vill ha med mig. Jag ska försöka göra köket färdigt ikväll när jag kommer hem från kvällsjobb. 
Så nu är det full rulle med examensläsning och rensning. 
Igår beställde vi också lite saker på IKEA! Det ska bli kul att få skruva och plocka lite. 
Bild från IKEA.no
 
En sån fin vanlig BILLY bokhylla har vi köpt bland annat. Och så har vi köpt en garderob till så vi får plats med våra kläder. Det vi har köpt kommer med hemleverans nästa måndag, så det blir mycket rensning denna veckan så att jag är klar för att flytta det mesta nästa vecka! Detta ska bli så spännande! 

Nu ska jag och extrakotten göra lite läxor och se på TV! Hoppas ni får en fin vecka!
PUSS 
 
 

26 MAJ

Det var ett konstigt datum att skriva så här, snart i mitten på januari.. Men det är det datumet som jag kommer sikta allra mest mot denna vår. Det är nämligen då jag är färdig på min utbildning och kan titulera mig förskolelärare (barnehagelärare som det heter här i Norge)! Hur sjukt är inte det???!!! Jag kan inte fatta att det gått 4 år snart sen jag började. Det har gått väldigt fort, samtidigt som det ibland också har gått väldigt sakta. Nästa vecka börjar vi med 4 veckors examensförberedning, vilket betyder, plugga, plugga, plugga, jobba, jobba, plugga, plugga, plugga, träna.. Hehe! 

 
Så hoppas att allt går snabbt och smidigt, så att jag kan börja jobba och utöva det jag lärt mig under tiden. 
Nu ska jag göra sista plugget på en praktikuppgift som ska vara färdig till på måndag.

 Hoppas alla har en fin början på det nya året! 
PUSS