MIDDAGSTIPS:LAXSKÅL

Ingredienser 2 port

Laxskål:
Risnudlar
1/2 mango
1 avokado 
4 stjälkar vårlök
1 1/2-2 morötter 
200 g lax

Sås:
1 dl soya
1 dl socker (valfritt: 0,5 dl farinsocker, 0,5 dl vanligt socker)
Lite under 0,5 dl ättika
2 klyftor riven vitlök
1 nypa riven ingefära

Gör så här:
Börja med såsen. Häll alla ingredienser i en kastrull. Koka upp på svag värme och koka i ca 10 minuter till såsen tjocknat.
Under tiden kokar du risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt de svalna.
Sätt ugnen på 150 grader över- och undervärme
Skär sedan mangon i tärningar och avokadon i tunna skivor. Hacka vårlöken i små ringar. Hyvla morötterna och rulla ihop de lite, eller använd en spiralizer (finns att köpa här) för att få tunna skivor. 
Till slut skär du laxen i tunna skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg de i en ugnsfastform och peppra lite. Stek i ugnen i 8 minuter. 
Lägg nudlarna i botten på skålen, häll på lite sås och rör runt.
Dekorera med grönsakerna som du önskar. Ta ut laxen och lägg den överst och häll på stora delar av såsen. 

(null)

(null)

Kommentera här: