LEK MED MATEN
u är jag färdig hos tandläkaren och jag skulle få provsvar på spottkoppen nästa gång. Och så har jag varit och tränat, ben och armar. Känns mest i armarna just nu, men träningsvärken i benen brukar komma dag två.
Och nu har jag precis satt mig ner för att äta en enkel lunch.
Och nu har jag precis satt mig ner för att äta en enkel lunch.
Orginalreceptet till moset kommer från Linda Stuhaug på lindastuhaug.no
Idag blev det rester från gårdagens brockoli- och ärtmos som vi hade till torsk. Så har jag bara fräst lite fiskpinnar. Moset är väldigt lätt att göra. Du gör precis som potaitsmos, bara att du kokar ett brockolihuvud skuret i bitar (utan den tjocka stjälken) och 300 g frysta ärtor i ca 10 minuter så allt är mjukt och mosigt. I med en liten klick smör, salt och peppar och så ner med stavmixern och kör till en jämn massa.Det passar till det mesta och du får i dig massa bra järn från brockolin och det ser ärligt talat lite roligare ut att äta grönt mos i stället för blekt potatismos. Våga byta ut lite för att få maten att se mer spännande ut så blir det roligare att äta, både för vuxna och barn!
PUSS
PUSS
skriven
Mumsigt!