VECKANS LUNCH: MATMUFFINS
Proteinrika matmuffins med ost & skinka, ca. 10 stk
2 ägg
150 g keso (jag använde mager)
100 g naturell kesella
150 g havregryn
100 g havremjöl (malde havregryn med stavmixern)
2 tsk bakepulver
1/2 tsk salt
100-150 g rivent ost
150-200 g skinka i bitar (salladsskinka)
4 stk vårlök
1/2 tsk oregano
Så här gör du:
1. Ha ägg, kesa och keselle i bunke, mlix till en jämn smet med stavmixern. Tilsätt bakpulver, salt og oregano, efter det havregryn og havremjöl
2. Knåda in riven ost, skinka och vårlök. Låt degen stå ett par minuter. Forma 8-10 matmuffins i muffinsformar eller använd en muffinsplåt
3. Stek mitt i ugnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til matmuffinsen har fått en fin gyllen färg. Låt svalna och förvara de sen i kylskåpet.
Matmuffinsene håller sig färska ett par dagar i kylskåp, och de smaker allra bäst om de blir värmda innan servering!
Hoppas det smakar!
PUSS
skriven
Låter och ser supergott ut!!