TERYAKI KYCKLINGVINGAR
Igår provade jag en ny maträtt som också räckte till idag! Jag lagade kycklingvingar med teryakismak. Till blev det glasnudlar, såna där genomskinliga.
Till kycklingvingarna behöver du först:
Till kycklingvingarna behöver du först:
En stekpanna med olja så att vingarna kan "bada" där i.
1 skål med en blandning av mjöl, salt och peppar. Där i doppar du kycklingvingarna och lägger i din puttrande oljan. De ska bli friterade nästan.
Sen häller du ut oljan och häller i soja, honunng, brunt socker, vitlökspeppar och sesamfrö och så låter du kycklingarna bada där i också i ca 5 minuter på hög värme.
Under tiden kokar du nudlarna och eventuella wookgrönsaker. Dessa går också bra att servera om man ska ha nåt typ av tilltugg en fredagkväll eller tapas.
Så sjukt gott! Var inte rädd för att ösa på med vitlökspeppar/färskpressad vitlök för att neutralisera soyasmaken.
Smaklig måltid!
Sen häller du ut oljan och häller i soja, honunng, brunt socker, vitlökspeppar och sesamfrö och så låter du kycklingarna bada där i också i ca 5 minuter på hög värme.
Under tiden kokar du nudlarna och eventuella wookgrönsaker. Dessa går också bra att servera om man ska ha nåt typ av tilltugg en fredagkväll eller tapas.
Smaklig måltid!
PUSS
skriven
Mums vad gott!